Diensten

Beoordeling van stucwerk bij "strijklicht"

Wat is strijklicht?

Strijklicht (ook wel vallicht of vals licht genoemd) wordt veroorzaakt door kleine oneffenheden die normaal gesproken bij gewoon daglicht niet te zien zijn. De muur of plafond ziet er overdag netjes afgewerkt uit.

Waarom kan strijklicht vervelende situaties veroorzaken?

De kleine oneffenheden worden zichtbaar bij zonlicht of lampen die langs de wanden / plafond schijnen (indirect strijklicht). Klanten gaan soms achteraf op zoek naar oneffenheden in de zojuist gestucte of geschilderde wand of plafond door middel van een zaklamp of bouwlamp. Hierdoor wordt u als klant onrustig en belt de stucadoor (of schilder, vloerenlegger, metselaar of tegelzetter die met gelijksoortige problematiek te maken hebben). Als die vervolgens de volgende dag komt kijken, zijn de oneffenheden weer verdwenen omdat het strijklicht dan niet aanwezig is.

Dit levert vaak een ongemakkelijke situatie op die soms in een onnodig geschil uitdraait. Onnodig omdat strijklicht niets te maken heeft met de afwerking die de stucadoor heeft achtergelaten maar hoort binnen de norm van de afwerking van uw wand of plafond. Ongemakkelijk omdat het de relatie tussen u als klant en de stucadoor kan verstoren.

Hoe beoordeel je stucadoorswerk?

Wand- of plafondafwerking kan het beste beoordeeld worden op 2 meter afstand van de wand of plafond bij normaal daglicht. Als er dan geen oneffenheden te zien zijn, is de afwerking van voldoende kwaliteit.

Het beoordelen van een oppervlak mag volgens de normen nooit met strijklicht beoordeeld worden.

Wilt u meer weten over strijklicht of de wijze van beoordeling van stucadoorswerk neem gerust contact met Stucadoor-Limburg op.

Bedrijfs film

Sierpleisterwerk

Sierpleister / Spachtelputz

Sierpleister is de ideale wandafwerking als u op zoekt bent naar een mooie, stootvaste en goed schoon te maken wandafwerking. Met sierpleister worden wanden, plafonds en gevels van een fraaie decoratieve structuur voorzien. Bovendien is sierpleister hard, stootvast, kleurecht en duurzaam.

Stucadoor-Limburg heeft een zeer tevreden klantenkring van zowel particuliere als zakelijke klanten. 

Wij zijn gevestigd in Voerendaal maar ook werkzaam in Limburg, Brabant en in de grensstreken van België en Duitsland.

Lees meer

Sloopwerk & Tegelwerk

Sloop- en Tegelwerk:

U wilt uw badkamer, toilet of keuken,  gesloopt en vervolgens opnieuw betegeld/gestucadoord hebben?
Een totale of gedeeltelijke sloop geeft u de vrijheid om die veranderingen toe te passen die u graag wilt.
Helaas raken veel ‘doe-het-zelvers’ geblesseerd tijdens die klus of zijn onnodig tijd kwijt door het niet vakkundig uitvoeren.
Wellicht een idee om deze werkzaamheden ook direct door ons te laten uitvoeren.
Stucadoor-Limburg verricht ook sloopwerk op een vakbekwame manier.
Wij werken met een eigen vakkundige tegelzetter met jarenlange ervaring.
Bij sloopwerk valt te denken aan de volgende werkzaamheden:

Lees meer

Cementwerk

Cement werk op plafond buiten

Cement-werk is de ideale wandafwerking als u op zoekt bent naar een mooie, stootvaste en goed schoon te maken wandafwerking. Cement werk wordt vooral toegepast in vochtige ruimtes, zoals in badkamers. De bedoeling is een watervaste en waterafstotende laag te creëren.

Stucadoor-Limburg heeft een zeer tevreden klantenkring van zowel particuliere als zakelijke klanten. 

Wij zijn gevestigd in Voerendaal maar ook werkzaam in Limburg, Brabant en in de grensstreken van België en Duitsland.

Lees meer